Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - DES Lunteren 3 9-7

Op papier zou DES een makkelijke prooi moeten zijn, met aan elk bord meer dan 100 ratingpunten meer dan de tegenstander (met uitzondering van Arne die slechts 92 meer had). Dit bleek lelijk tegen te vallen en over de uiteindelijke krappe winst mochten we niet eens klagen

Het begon goed met een tamelijk eenvoudige positiononele overwinning van teamcaptain Alfons Ottink. Maar even later probeerde Hensley Nepomuceno iets te forceren, met als gevolg een zo goed als verloren positie, waarin hij ook nog in een eenvoudig dammetje liep. We leken weer op voorsprong te komen, toen Jan Ongolesono een simpel doorbraakje in de schoot geworpen kreeg. Het eindpel luisterde echter nog vrij nauw, en Jan zag de winnende variant over het hoofd, waarna het nog net remise werd.

Hierna volgde een serie remises: Arne van Mourik probeerder mooi op het centrum te spelen, maart bereikte niets. Gerard Morsink moest alle zeilen bijzetten om het positioneel nadeel enigszins weg te werken, en mocht niet klagen dat er in een nadelige 5 om 5 stand remise werd overeengekomen. Toys Sheoratan en Cock van Wijk kregen beiden wel licht positioneel voordeel, maar kwamen niet in de buurt van winst.

De overwinning moest dus komen van Wim Vlooswijk, onze voorzitter die ondanks moeilijke familieomstandigheden een uitstekende partij speelde en langzaam maar zeker het hele centrum in bezit nam. Via het offeren van drie schijven kwam er nog een dam op het bord voor tegenstander Jan Cysouw, maar er bleef een eenvoudig te winnen overmachtsstand over.