Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Lent 9-7

Lent, net als Ons Genoegen gedegradeerd, is qua rating een gelijkwaardige tegenstander, en vooraf werd dus all gerekend op een 8-8 of 9-7 winst of verlies.

We kwamen al snel op achterstand door de jarige Hensley Nepomuceno. Hij ging mogelijk iets te vroeg naar het kerkhof, en dit werd vakkundig afgestraft door Eep van Manen. Even later was het alweer gelijk, toen Peter Kolkman een drie om drie met doorbraak naar dam mocht nemen. Lucien Farzan bereikte weinig tot niets tegen Rob Everts, en in een nog vrij volle stand werd al tot remise besloten. Het bleek de enige remise.

Jan Ongolesono speelde tegen Jan Jacobs (in een ver verleden enige tijd lid van Ons Genoegen), en zoals verwacht kon worden werd het een janboel. Jan probeerde de aanval te pakken, maar Jan name de aanval over. Jan probeerde die aanval te omsingelen, maar toen Jan toeliet dat Jan van veld 23 oprukte naar veld 19 was het snel gedaan met Jan. We stonden kortom weer achter. Even later volgde alweer de gelijkmaker van Alfons Ottink, die tegen Remco van Zelst een mooie hekstelling speelde. Toen de hekstelling was verbroken hield Alfons een mooie stand over, waarin Remco de remise schijn te hebben gemist.

Hierna volgde een overwinning van Auke Zijlstra. Auke had vanuit de opening het initiatief, maar liep in het middenspel in een kleine combinatie (een ruil), waarna hij eerder minder stond, al was de stand nogal ongebruikelijk. Het leek naar remise te gaan, maar een blunder van Gerald Kosman zorgde ervoor dat Auke een gratis doorloop naar dam kreeg. Voor het eerst stonden we op voorsprong. Cock van Wijk speelde een halve hekstelling, en zette in een uitdunnende stand gezien de overige borden (Auke stond nog slecht, en ook Arne leek het zwaar te krijgen) om op winst te spelen. Dit slaagde uitstekend, in een 7 om 7 liep Marco van Bronswijk vast, en even later was de overwinning een feit. Hierdoor deed de nederlaag die Arne van Mourik oploiep tegen Gert van Willigen er niet meer toe. Arne kwam erg aan de rand te staan, moest een schijf geven om naar dam te lopen, maar het eindspel dat overbleef had geen remisekansen meer.