Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

D'Amateurs - Ons Genoegen 8-8

De bovenste borden lieten het deze keer afweten, de onderste borden zorgden ervoor dat we toch nog met een punt wegkwamen.

Auke Zijlstra zorgde voor de eerste punten. Jacques Brouns verzwakte eerste zijn centrum met een ruil naar 21 en nam vervolgens een geïsoleerde voorpost in op 24. Nadat Auke naar veld 28 was opgerukt bleek de schijf niet te houden, waarna Auke met een schijf meer en een gunstige positie eenvoudig de punten binnenhaalde. Het werd kort daarna weer gelijk door een nederlaag van Lucien Farzan, die iets teveel de randen van het bord opzocht. Een mooie overwinning van Gerard Morsink, die in een al wat uitgedunde stand sterk veld 24 kon bezetten, en daarna op de lange vleugel doorbrak, zorgde weer voor een voorsprong. Er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht. Echter hierna begon de machine te haperen.

Alfons Ottink trof in Leo van Vlerken een tegenstander met 335 ratingpunten minder, maar aan het spel was dit niet te merken. Vanuit klassiekachtig spel belandde Alfons in een korte-vleugelopsluiting, die er gevaarlijk uitzag. Alfons moest nog alle zeilen bijzetten om remise te halen. Toys Sheoratan bereikte ook weinig tot niets, en mocht achteraf nog blij zijn dat zijn remiseaanbod werd geaccepteerd. Cock van Wijk liep al in de opening tegen een schijfverlies aan. Hij dacht enige compensatie te hebben, maar dat bleek tegen te vallen. Hiermee was de stand weer gelijk.

Jan Ongolesono bracht ons opnieuw op voorsprong. Hij dacht iets langer na dan gebruikelijk en speelde Hein Willens in een klassieke stand behoorlijk van het bord. Hein nam nog een wanhoopscombinatietje, waarmee hij nog wel dam haalde, maar met drie schijven meer voor Jan was het eindspel snel bekeken. Arne van Mourik speelde aan bord 1 tegen Wil van den Braak, met afstand de sterkste speler van D'Amateurs maar dit seizoen nog niet erg succesvol. Tegen Arne echter wel. In een lastig te doorgronden stand bleek Wil alles net iets beter berekend te hebben.

Ondanks dit puntverlies blijft Ons Genoegen gedeeld bovenaan staan, door het verlies van medekoploper Nijmegen nu samen met Tilburg/Eindhoven.