Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - DC Nijmegen 8-8

Ons genoegen komt goed weg met 8-8 tegen Nijmegen

Het eerste punt , of eigenlijk minpunt, kwam op naam van Alfons Ottink. Als onze sterkste speler wist hij niet te winnen van Roy Slagter, de speler met de laagste rating bij Nijmegen. Na een vlotte remise (na precies 40 zetten) van Wim Vlooswijk, kwamen we zowaar op voorsprong door een overwinning van Peter Kolkman op Ludger Buijs. Dit was niet echt Peters verdienste, want Ludger nam een combinatie, hij dacht naar dam maar had overzien dat hij meerslag moest nemen, waardoor hij niet alleen niet naar dam sloeg, maar Peter bovendien 4 schijven mocht slaan. Het werd weer gelijk door een blunder van Toys Sheoratan, in een stand waar weining aan de hand was liep hij in een twee om twee met doorbraak. Er klonk een hartgrondig 'shit' door de speelzaal.

Lucien Farzan kwam goed weg. Tegen Sammy Amusah liep hij in een twee om drie naar dam. Lucien had geluk dat hij de dam 1 om 1 kon afnemen, en wist vervolgens met een schijf minder nog remise te halen. Arne van Mourik speelde een interessante partij met een schijf op 6, maar bereikte uiteindelijk niets. Hij sloeg nog wel remise af omdat hij de standen aan de laatste twee borden niet erg hoog inschatte, maar enkele zetten later moest hij toch toegeven dat er geen muziek meer in zat.

Auke Zijlstra probeerde een omsingeling op touw te zetten tegen een degelijk op het centrum spelende Gerard Martens. Met wat medewerking, waarbij Auke op een gegeven moment iets te ver ging, lukte dit min of meer, maar in de 'eindstand' van de vastloopvariant volgde een gedwongen afwikkeling naar remise. Ook Cock van Wijk mocht niet klagen met remise. In een klassieke stand had hij een tempovoorsprong, wat in zijn nadeel werkte. Via een tijdelijk offer haalde Cock toch nog eenvoudig remise.

Door dit puntverlies staat Ons Genoegen nu tweede, een punt achter koploper Tilburg/Eindhoven.