Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

CTD Arnhem2 - Ons Genoegen 7-9

Weer een 9-7 winst, waarop Ons Genoegen een abonnement lijkt te hebben dit jaar

Dit keer werden er wat kansen gemist. Jan Ongolesono was als eerste klaar, in een partij waarin Jan enigszins in de problemen kwam. Deze problemen werden echter door tegenstander Rommy Moerlie voor hem opgelost. Bij de remise van Auke Zijlstra tegen Rein Bergsma was Auke duidelijk in het voordeel. Met groot tempovoordeel zette Auke de aanval in op schijf 28 in met de bedoeling die te winnen. Echter de geplande tweede keer oplopen bleek te falen op een kleine combinatie, waarna Auke er niet in slaagde het winnende plan, nl. omsingeling met 18-22 te vinden, en even later moest afhaken naar een gelijkwaardige stand die al snel in remise eindigde. Cock van Wijk bracht ons op voorsprong. Tegenstander Aroen Bholasingh gebruikte veel tijd, op een gegeven moment had Cock een uur meer. De partij was klassiek waarin Cock de gunstige tempoachterstand had. In eerste instatie loste Aroen zijn problemen op, maar bij het opnieuw opbouwen van de stand bleef hij lastig staan. Vervolgens won Cock een schijf met een kleine maar heel aardige finesse en hierna was het snel bekeken.

Ook Arne van Mourik kwam goed te staan, maar genoeg voor winst was het niet, al miste hij wel een goede kans. Aan de ander kant scheerde Lucien langs de rand van de afgrond, maar slaagde er wel in een keurig punt te halen. Alfons Ottink ging wel aan de leiding tegen Michael Palmer, de sterkste speler bij Arnhem, maar slaagde er niet in beslissend voordeel te behalen.

Toys Sheoratan speelde een iets te zware aanval, die door tegenstander Wilrick Wonnink succesvol werd omsingeld. Hierna stond het weer gelijk en de eindstand werd dus bepaald door Wim Vlooswijk, onze voorzitter die op het laatste moment toch bereid bleek in te vallen voor Gerard Morsink. Wim had de hele partij een prettige stand, en toen de stand uitdunde kreeg hij een vrije doortocht naar dam door het centrum. Jan Riesthuis kwam nog wel op dam, maar deze werd meteen afgevangen. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat offeren en damhalen op de lange lijn Wim nog een langdurig en lastig eindspel zou hebben bezorgd.

Ons Genoegen handhaaft zich met deze overwinning bovenin, op slechts 1 punt van Eindhoven en met 2 punten voorsprong op de komende tegenstander Maastricht en op Gooi- en Eemland