Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Nationale beker 2022

Als proviciaal kampioen mochten we meedoen aan de nationale beker. Weliswaar lukte dit niet met het provinciale viertal: Arne van Mourik was op vakantie, Cock van Wijk naar het internationale toernooi in Salou, en Wouter Ludwig speelde mee in het team van Huissen, waar hij ook in de landelijke competitie speelt. Naast Alfons Ottink zouden daarom Auke Zijlstra, Toys Sheoratan en Wouter van Beek, verhuisd naar Wageningen maar nog wel lid van Ons Genoegen.

De heenreis verliep niet geheel zonder problemen: Alfons Ottink bleek op de verkeerde plek te staan, en bovendien zijn telefoon thuisgelaten te hebben. Dit leverde een vertraging van 45 minuten op, waardoor we te laat arriveerden. Bovendien bleek bij aankomst het denksportcentrum dicht. Naar later bleek was er een mail gestuurd dat de locatie was veranderd van denksportcentrum Apeldoorn-Zuid naar denksportcentrum Apeldoorn-Noord. De organisatie bleek Auke gebeld te hebben (via Laura Timmerman van Zenderstad), en zo kwamen we met drie man een half uur te laat aan. Aangezien het aantal ploegen oneven was door een afmelding, kregen we als eerste ronde een gratis overwinning op de toegevoegde dummy. Echter vierde man Wouter van Beek was nergens te bekennen. Naar later bleek was hij ook bij Apeldoorn-Zuid, maar in de veronderstelling dat, omdat het dicht was, de aanvangstijd geen 10 maar 12 uur was. En om 12 uur was er noge steeds niemand en is hij onverrichter zake teruggereden.

Na deze valse start mochten we in de tweede ronde aantreden tegen Raes Maastricht. Met drie man dus begonnen we met een 2-0 achterstand. Deze werd echter goedgemaakt door overwinningen van Toys en Alfons, terwijl ook Auke tgen Gijs Schoenmakers in de tijdnoodfase zeer goed kwam te staan, maar net niet wist te winnen. Hiermee bleven we bovenaan staan, wat resulteerde in sterke tegenstanders

De tweede ronde troffen we Huissen, met Gouda en Hijken de grootste kanshebber. Echter, in de openingsfase liep Johan Krajenbrink in een kleine combinatie van Toys. Weliswaar bleef het gelijk, maar Toys kreeg een mooie centrumstand. Tegelijkertijd speelde Alfons Odin Mol van het bord, waarmee de 2-0 achterstand ongedaan was gemaakt. Ook Auke kwam tegen Wouter Ludwig niet in de problemen, mogelijk waren er zelfs winstkansjes. In de praktijk kwamen die er niet uit, en Auke stelde met een grappige meerslagcombinatie de remise veilig. Vervolgens bleek het voordeel van Toys toch te zijn omgeslagen in nadeel, en hij verloor de partij nog. Een kleine nederlaag, maar we waren toch trots op het feit dat we Huissen peentjes hebben laten zweten.

De ronden hiernaa was de koek een beetje op: tegen Winterswijk kon allen Alfons een punt bemachtigen, en tegn damclub Fryslân liep Toys al vroeg in een combinatie, en Alfons deed hetzelfde in een stand met een schijf meer. Alfons speelde nog remise, en ook Auke kwam niet in problemen tegen Gabriël Heerema. Hierna waren we eindelijk zover gedaald dat we een iets minder team in de laatste ronde kregen: De Waarddammers, op papier een ereklasser maar in de praktijk was het een team uit Hardinxveld-Giessendam, met wel Wim Kalis maar geen andere toppers. Alfons speelde een spectaculaire partij tegen Wim Kalis, met afwikkeling waarbij op een vol bord wederzijds een dam op het bord kwam. Wim kon de dam afnemen, maar liet dit na omdat Alfons een tegencombinatie leek te hebben. Door een extra schijf te ooferen was het wel goed geweest en had Alfons zwaar voor remise moeten vechten. Nu liep Wim zelf in een kleine combinatie, waarbij Alfons het bord leegsloeg. Auke trof in Pieter Trapman sr. een tegenstander die via wat ruilen de stand in evenwicht hield en spanningen uit de weg ging, met remise als logisch resultaat. Toys stond iets minder tegen Peter de Hek, en verloor in een slechte stand doordat zijn vlag viel

Hiermme eindigden we als 18e van de 23, wat giezien de sterkte van de overige teams min of meer volgens verwachting was.