Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

VAD - Ons Genoegen 6-14

Na een wat late aankomst, veroorzaakt door het onderschatten van de reistijd in Amsterdam, zaten we uiteindelijk nog net op tijd achter de borden. Er bleek geen beheerder aanwezig, met als gevolg dat de koffie door de spelers gezet moest worden, daarnaast was de verwarming niet op gang te krijgen zodat de hele wedstrijd bij een temperatuur van 16 graden met de jassen aan werd gespeeld. Vooraf leef VAD een lastige ploeg, omdat er weinig zwakke spelers zijn, maar mede door twee overwinningen op de borden 9 en 10, borden waar VAD had gepland de punten te halen, rolde er een ruime overwinning uit.

Na een goede remise van invaller Hensley Nepomuceno kwamen we nog wel op achterstand door een positionele blunder van Auke Zijlstra tegen Jos Eggen. Er volgde een gelijkwaardige remise van Toys Sheoratan, waarna Peter Meijler de stand weer gelijktrok, daarbij in het eindspel nogal geholpen door een zwak moment van Chris van Westerloo. Cock van Wijk bereikte niets tegen de zoals altijd stug verdedigende Michel Horn, maar hierna kwamen de punten binnen:

Gerard Morsink boekte een keurige positionele overwinning op Huib van der Vossen, en Arne van Mourik omsingelde aan bord 1 Paul de Heus van het bord. Jan Ongoloseno had het nog erger kunnen maken, met een doorbraak voor maar één schijf leek hij te gaan winnen, maar Hans Vermeulen wist nog net door te breken, en in een 4 om 2 eindspel remise  te forceren. Alfons Ottink had de nodige moeite met Hanco Elenbaas, maar uieindelijk sloeg het voordeel dat hij aan een verborken hekstelling had overgehouden door. Ook Lucien Farzan levede een uitstekende prestatie doorte winnen van Cees Binnenkade, met bijna 200 ratingpunten meer.