Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

WSDV 3 - Ons Genoegen 10-10

Zo makkelijk als we het hadden de afgelopen wedstrijden, zo moeilijk hadden we het tegen Wageningen. Met maar liefst 7 jeugdspelers in de opstelling is dit het jeugdteam van Wageningen. We begonnen goed, toen Lucien in de opening een kleine combinatie kon nemen, waarmee de stand qua schijven in evenwicht bleef, maar waarbij Lucien onvermijdelijk door de lange vleugel van zijn tegenstander liep. Helaas werd het meteen weer gelijk, doordat Peter dacht dat een offer van Dussaut weerlegd werd. In werkelijkheid bleek er niets aan de hand en werd de dtand weer gelijk, maar toen had Peter al opgegeven.We kwamen weer op voorsprong door een overwinning van Toys Sheoratan, die een winnende Ghestem-doorstoot nam.

 

Alfons Ottink stond heel erg goed tegen Robert-Jan van Steenbergen, maar trapte pardoes in een kleine combinatie en mocht van geluk spreken dat hij de overgebleven stand nog net remise hield. Ook Jan Ongolesono en Wim Vlooswijk hadden met hun remises niets te klagen.Hetzelfde gold voor Auke Zijlstra, die nadat de hekstelling was afgeruild met een iets te zware rechtervleugel bleef zitten.

Het ging vervolgens mis bij Gerard Morsink, die in een stand die anders redelijk gemakkelijk remise te houden was geweest in een kleine combinatie liep tegen Marie Gabbert. Weliswaar won Arne van Mourik hierna van Luise Gabbert, maar omdat Cock van Wijk na een tijdelijk schijfoffer tot het inzicht kam dat het offer niet tijdelijk maar permanent was, werd het 10-10.

Met deze uitslag handhaven we ons bovenin met slechts 1 punt achterstand op de Waarddammers, die we in de laatste ronde treffen. Dit betekent dat als we over twee weken van Dordrecht winnen, deze laatste ronde beslist over het kampioenschap.