Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

WSDV 2 - Ons Genoegen 11-9

In het degradatieduel tegen het tweede van Wageningen kwam Ons Genoegen net tekort.

Cock van Wijk was als eerste uit, met name vanwege het (zeer) snelle spel van Fred Ivens. Cock kreeg een erg goede stand, maar Fred Ivens, qua rating veruit de sterkste reguliere Wageninger, wist de stand bekwaam remise te houden. Hierna kwamen we heel even op voorsprong door een overwinning van Arne van Mourik, die profiteerde van een blunder van Hans Dammingh. Maar meteen werd het weer gelijk door een nederlaag van Wim Vlooswijk, die in een curieuze partij het slachtoffer werd van een klaverbladopsluiting. Vervolgens kwamen we op achterstand door een nederlaag van Radjen Kalloe, die in een damcombinatie van Arie Janssen van Doorn liep. De dam ging er nog wel af, maar de overblijvende stand met twee schijven minder bood geen kansen meer.

Alfons Ottink trof Darya Tkatsjenko, voormalig wereldkampioene, en speciaal voor deze wedstrijd opgetrommeld door WSDV (en qua rating vergelijkbaar met Ivens). Alfons legde haar het vuur na aan de schenen, maar de stand bood net niet genoeg kansen om te winnen. Toys Sheoratan trof Wouter van Beek, OG-lid maar woonachtig in Wageningen. Wouter verloor door een rekenfout tijdelijk een schijf, maar kon deze terugwinnen, waarna hij zelfs iets beter stond en Toys naar remise moest afwikkelen. Jan Ongolesono, weer terug uit Suriname, trok iets te enthousiast ten aanval en moest dit met schijfverlies bekopen. Jan had wel enige compensatie, en wist de partij nog net remise te houden.

Gerard Morsink speelde een uitstekende partij tegen Hans Kromhout. Via een kleine forcing in een al heel goede stand won hij twee schijven en even later de partij. Hiermee was de tussenstand 8-8

Hiermee leek de wedstrijd gezien de stand op de borden 10-10 te wroden, echter invaller Kennedy Krishnadath probeerde nog te winnen, wat mislukte, en verzuimde daarna remise te maken. Auke Zijlstra tenslotte bereikte niets tegen Jaap Vink, die een degelijke aanval speelde. Auke kwam slecht te staan, maar wist uiteindelijk nog wel probleemloos remise te halen.