Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Heijmans Excelsior - Ons Genoegen 12-8

De laatste ronde, of eigenlijk ronde 8 die nog ingehaald moest worden, stond voor Ons Genoegen klassebehoud op het spel. Hiervoor moest ofwel gewonnen worden van topper Heijmans, of WSDV 2 moest verliezen van SNA. In het laatste geval volstond zelfs een 16-4 nederlaag.

Lucien Farzan, die wegens ziekte niet mee kon spelen, had een alternatieve opstelling bedacht, waarbij de sterkste spelers aan de borden 5, 6 en 7 zaten, terwijl het Surinaams/Antilliaanse smaldeel de bovenste borden voor hun rekening nam. Het pakte niet helemaal uit zoals gepland: Ann de borden 1 t/m 4 bleek de tegenstand toch te groot, alleen Toys Sheoratan wist een punt veilig te stellen tegen Ad de Hoon, maar Kennedy Krishnadath, Jan Ongolesono en Hensley Nepomuceno verloren allemaal met tegenstanders met een veel hogere rating.

Ook aan de middenborden ging het niet helemaal zoals gepland: Alfons Ottink bereikte wel voordeel en zelfs schijfwinst, maar de partij eindigde toch in remise. Cock van Wijk speelde een mooie omsingeling tegen Harry Kolk, en bolkte een overtuigende overwinning. Arne van Mourik daarentegen leed één van zijn zeldzame nederlagen.

Aan de onderste dire borden speelde Auke Zijlstra een slechte partij, maar kwam weg met remise doordat de tegenstander in lichte tijdnood in gewonnen stand een damzetje overzag. Wim Vlooswijk bokete een keurige overwinning, en Gerard Morsink speelde een enigszins moeizame remise, waarmee hij het zeizoen met een plusscore wist af te sluiten.

Hiermee was het nog niet afgelopen. Het bleek dat de tussenstand in Wageningen 8-10 was, en de laatste partij die bezig was zou gezien het ratingverschil wel eens in het voordeel van Wageningen uit kunnen vallen. Even later bleek de partij echter in remise te zijn geëindigd, waarmee Ons Genoegen de nacompetitie ontloopt. Na afloop werd er nog samen met de tegenstanders genoten van het wokbuffet bij de plaatselijke Chinees, om zo het seizoen af te sluiten