Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - RDC Rijnsburg 7-13

Hoewel Rijnsburg laag op de ranglijst stond, was al duidelijk van tevoren dat het een zware wedstrijd zou worden, zeker omdat Ons Genoegen met drie invallers moest aantreden.

Aangezien beide teams min of meer op sterkte speelden werden er toch interssante partijen gespeeld. Alleen invaller Peter kolokman trof het aan bord 6 niet met een veel sterkere tegenstander, en hij dolf al snel het onderspit. Vervolgens liepen zowel Auke Zijlstra als Arne van Mourik onnodige tegen schijf- en partijverlies aan. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk beslist, maar de overige 7 partijen leverden 7 punten op, zodat duidelijk is dat we welsiwaar een goede dag moeten hebben, maar toch goed tegenspel kunnen bieden. Vooral omdat Arne zo goed als gewonnen stond, en een voor hem ongewone blunder maakte.

Cock van Wijk deed iets terug tegen de sterke Richard Kromhout, niet geheel onfortuinlijk, want Richard had de hele partij het betere spel, en dacht te gaan winnen. Hij had echter een offer van Dussaut van Cock niet goed berekend, en stond opeens verloren. Invaller Kennedy Krishnadath maakte een goed debuut in de hoofdklasse met een remise tegen Rinus Kromhout. Wim Vlooswijk stond gewonnen, of in elk geval bijna, maar liet Laura Andriessen nog ontsnappen.

De laatste nederlaag kwam voor rekening van invaller Peter Meijler, die in een remisestand opeens door de vlag ging, iets wat sinds de invoering van 1 minuut extra per zet zeldzaam is geworden. Alfons Ottink speelde een uitstekende partij tegen Cor van Dusseldorp, de sterkste Rijnsburger en meermaals deelnemer aan het NK. Alfons kreeg voordeel, maar het was niet genoeg voor de winst. Ook Gerard Morsink speelde een goede partij. Hij miste weliswaar een kans op voordeel maar speelde wel een degelijke remise. Tenslotte Toys Sheoratan: hij nam een dure damcombinatie, waarbij de tegenstander bovendien ook naar dam ging lopen. Toys wist de stand nog net remise te houden

Over twee weken wacht titelkandidaat Heijmans