Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Samen Sterk 9-11

De eerste tientalwedstrijd in ons nieuwe onderkomen 'De Pijler' in de Meern. Het bleek niet helemaal bij google maps waardoor enkele tegenstanders nog een kleine extra wandeling maakten. Ook bleek er een probleem met de barbezetting ivm een ziekmelding. Verder is het licht nog niet optimaal, maar daar wordt aan gewerkt, en het was niet de oorzaak van de nederlaag.

We stonden al gauw op achterstand, toen Lucien Farzan na een spannende opening in een combinatie liep tegen Steven den Hollander. En na een nederlaag van Toys Sheoratan, die in een nog vrij volle stand vastliep werd het 4-0. Na een gelijkwaardige remise van Cock van Wijk deed Alfons Ottink iets terug door via een ruil gevolgd door een onpareerbare dreiging met schijfwinst van Micha van Tol te winnen. Via een degelijke remise van Gerard Morsink was het halverwege 6-4.

Wim Vlooswijk speelde tegen een invaller die nog maar zo kort lid was dat zijn naam in de uitslagen-app nog niet bekend was. Na een rustige partij die gelijk op ging werd ook deze partij remise. Hensley Nepomuceno liep vast in een klassieke stand, waardoor de achterstand weer opliep naar 4 punten. Arne van Mourik kon hier aan bord 1 tegen de sterke Arjen de Mooij niets aan veranderen, hij kwam wel tot een eindspel met een schijf meer, maar dat was eenvoudig remise. De laatste 2 partijen moesten dus gewonnen worden. Auke Zijlstra was dichtbij. Hij bezette sterk het centrum, maar de stand dunde erg uit. Er kwam een 3 om 3 met oppositie op het bord, maar via een schijfoffer bleek de stand nog net remise. Peter Kolkman wist wel te winnen, door Eelco Kuipers in een klassieke stand vast te laten lopen.