Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

RDC Rijnsburg - Ons Genoegen 16-4

Tegen Rijnsburg leden we de grootste nederlaag van het seizoen, waarmee degradatie alleen in theorie nog kan worden ontlopen. Rijnsburg zat net als wij min of meer op sterkte, waardoor ze aan bijna alle borden een speler met een hogere rating hadden.

Van de drie auto's waarmee we waren vertrokken moesten er twee terugkeren met nul punten: In auto 1 verloren zowel Alfons Ottink (opgave na een moeizame partij in een stand die nog remise lijkt te houden), Cock van Wijk (liep in een wel heel simpel zetje), en Auke Zijlstra (verrast door een offer overzag hij een simpele 3 om 2 met remise).

In auto 2 met de Surinaamse Utrechters verloren Lucien Farzan (verloor een voorpost), Toys Sheoratan (speelde een al te riskante open Bonnard) en Jan Ongolesono (positionele nederlaag).

Toch was er nog een lichtpuntje: auto 3 zorgde voor maar liefst 4 punten. Weliswaar verloor Peter Kolkman nadat hij een remisecombinatie miste, waarmee de tussenstand 14-0 was. Echter Wim Vlooswijk, weer helemaal hersteld, won door een eenvoudige doorbraakcombinatie, en Gerard Morsink en Arne van Mourik haalden beiden een enigszins moeizame remise.