Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

WSDV 2 - Ons Genoegen 6-14

Combinaties doen Ons Genoegen de das om

Enige consternatie vooraf: nadat Wim Vlooswijk zich vrijdag al wegens ziekte had afgemeld, bleek op zaterdagochtend ook Gerard Morsink ziek te zijn geworden. Gelukkig bleken Kennedy Krishnadath en Hensley Nepomuceno bereid om in te vallen.

In het begin zag alles er goed uit. Toys Sheoratan was heel snel uit toen Fred Ivens inging op een variant waarin Toys op dam kwam. Fred dacht de dam weer 1 om 1 af te ruilen, maar kon meteen opgeven toen Toys er twee bleek te snel. Het was Wouter van Beek, nog steeds lid van Ons Genoegen maar sinds zijn verhuizing spelend voor Wageningen, die de stand weer in evenwicht bracht via een kleine combinatie in een overigens gelijkwaardige stand. Jan Ongolesono kwam na een afwikkeling tegen Arie Janssen van Doorn in een gewonnen 5 tegen 5 eindspel terecht. Jan wikkelde echter af naar een drie tegen drie stand, waar nog net een remise in bleek te zitten. Jan had ook door kunnen lopen, waarna Arie nog wel op dam had kunnen komen, maar in een kansloos eindspel.

Auke Zijlstra kwam tegen oud-wereldkampioene Darja Tkatsjenko erg slecht te staan na en mislukte opening. Het enige plan was afbraak en zowaar lukte het nog in een zes tegn 6 eindspel via een offer de stand min of meer te laten vastlopen. Darja koos voor een eindspel waarin Auke met twee schijven minder, maar wel een dam en een doorgebroken schijf zonder grote problemen remise kon maken. Hierna begonnen de problemen: Arne van Mourik dacht winst te forceren maar liep in een eenvoudig zetje (3 om 5). Hensley Nepomuceno haalde nog wel een punt. Na een fout in de opening van Robert-Jan van Steenbergen kwam hij tijdelijk een schijf voor. De schijf kon met veel moeite worden teruggewonnen, maar Hensley hield een er goede stand, met een schijf op 15 tegenover een schijf op 5 (zonder schijf op 4). Toen hierna ook Lucien Farzan in een kleine combiatie liep tegen Marie Gabbert was het duidelijk dat we gingen verliezen.

Teamleider Alfons Ottink, meestal goed voor 2 punten, kwam in problemen tegen Marcel Monteba (wel een speler met ongeveer dezelfde hoge rating), toen hij uit twee zetten die er beide goed uitzagen de zet koos die de beste winstkansen leek te bieden, om er een zet later achter te komen dat de geplande voortzetting was verhinderd door een geniepige combinatie. Hierna moest Alfons een slechte stand verdedigen, wat niet lukte.

Kennedy Krishnadath bouwde de stand enigszins onhandig op tegen Luise Gabbert, en verloor na een doorbraakje. Cock van Wijk had het initiatief tegen Simon Oosting, maar kon de winst niet rondkrijgen.

Door deze uitslag blijft Ons Genoegen onderin staan, maar door het verlies van Gooi- en Eemland nog wel steeds als hoogste Utrechtse club.